Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Liever betere afspraken dan bezuinigen

Hillegom – In januari vertelde directeur Marlies Krul-Seen van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) nog enthousiast, dat er 1% bezuinigd kon worden op de uitgaven van de ODWH. Maar dat gaat toch niet door.

De bezuiniging zou de gemeente Hillegom 7.300 euro opleveren en ook andere gemeenten zouden hiervan profiteren. Naar aanleiding van een vraag door GroenLinks-fractievoorzitter Dick van Egmond gaf wethouder Karin Hoekstra de reden aan waarom dit toch niet gebeurt.

Ze liet woensdagavond tijdens een commissievergadering weten: ,,Het Algemeen Bestuur heeft in februari geconstateerd, dat de ODWH na een aantal zware jaren de boel net weer financieel op orde heeft. Beter is om als gemeenten in gesprek te gaan met de ODWH over het aantal uren, waarvoor de ODWH werk uitvoert en wat ze daarvoor leveren. Zo kunnen we betere afspraken maken.’’