Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 juni 2021

Woningeigenaren zijn het precariohaasje

Noordwijk – De woningbezitters draaien op voor het wegvallen van de belastingen op kabels en leidingen.

Vanaf volgend jaar krijgt Noordwijk geen inkomsten meer uit die zogeheten ‘precariobelasting’ en dat scheelt 2,3 miljoen euro op de begroting. Om die wegvallende inkomsten te compenseren, stijgt de OZB in 2022 met 34,7%. CDA-raadslid Van Haaster wees er op, dat met name de mensen met de grotere en duurdere woningen opdraaien voor die belasting.

Wethouder Roberto ter Hark gaf toe, dat hierdoor ,,een aantal huishoudens er extra op vooruit en een aantal huishoudens er extra op achteruit kunnen gaan’’. Maar hij laat het over aan de gemeenteraad of er andere manieren zijn om die 2,3 miljoen euro aan inkomsten op een andere manier binnen te halen. Op initiatief van Dick Gutlich (D66) zegde de wethouder toe om een scenario op te stellen hoe de lasten voor precario verdeeld kunnen worden over de OZB-belasting voor woningen en niet-woningen.