Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Investeren in betere horeca en detailhandel

Noordwijk – Met een investering van 1,7 miljoen euro wil het gemeentebestuur de komende jaren de detailhandel en horeca ondersteunen.

Voor dit geld wordt onder meer een projectleider ingehuurd, die ervoor moet zorgen dat verschillende partijen (het gouden vierkant) met elkaar samenwerken om de aantrekkingskracht van de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk te vergroten. Dit gouden vierkant bestaat uit winkeliers, vastgoedeigenaren, horeca en het gemeentebestuur.

De komende jaren moeten er alleen nieuwe winkels binnen de winkelcentra komen. Noordwijkerhout moet met haar speciaalzaken aantrekkelijker worden voor dagrecreanten en De Zilk moet een toeristenmagneet worden, zodat recreanten die nu het dorp passeren blijven hangen in het dorp. Als dat enorm succesvol wordt, dan kan zelfs de invoering van een blauwe zone overwogen worden, aldus wethouder Roberto ter Hark.