Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Pyrrusoverwinning voor Rivierduinen

OEGSTGEEST – Rivierduinen heeft het gemeentebestuur in gebreke gesteld en eist, dat een bouwvergunning wordt afgegeven voor de realisatie van 16 ‘begeleid wonen units’ op de voormalige ‘blauwe tram locatie’. Wethouder Matthijs Huizing lijkt zich hierover weinig zorgen te maken, zo bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Al meer dan tien jaar wordt gesproken over de komst van die woningen en inmiddels is het geduld bij Rivierduinen op, zo blijkt wel uit het feit dat Rivierduinen van de gemeente een bouwvergunning eist op straffe van een dwangsom.

Volgens Huizing betekent dit niet, dat het gemeentebestuur daardoor ook direct een bouwvergunning moet afgeven. “Rivierduinen heeft een aanvraag gedaan voor de realisatie van tijdelijke units. Daar wringt de schoen. Je hebt het over het beschermd dorpsgezicht en je hebt te maken met een uitgebreide procedure, die veel langer duurt. Hun aanvraag voldoet niet aan een nieuw beeldkwaliteitsplan.’’

De wethouder kondigde aan, dat hij een gesprek zal hebben met de Monumentencommissie en een vertegenwoordiging van Rivierduinen. “We zijn van plan om de vergunning niet op deze manier te verlenen. Rivierduinen kan daar een zienswijze op indienen. Die nemen we in behandeling.’’ Mocht Rivierduinen formeel in het gelijk gesteld worden, dan zal dat een Pyrrusoverwinning zijn. Huizing: “Als er van rechtswege wel een vergunning wordt afgegeven, zou die direct moeten worden ingetrokken, als iemand bezwaar zou maken.’’