Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Tijdrovend toneelstukje

OEGSTGEEST – Het lukte Lokaal-voorman Eelke van den Ouweelen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering weer, om de politieke gemoederen hoog op te laten lopen.

Tijdens de besprekingen over het bouwplan Nieuw Rhijngeest Zuid nam hij nauwelijks het woord. Maar aan het einde van de discussie, toen het op stemmen aankwam, liet Van den Ouweelen zijn mening horen. “Dit is een niet-Oegstgeester vorm van bebouwing. Het is een schande. Ik zit hier vanavond naar een tijdrovend toneelstukje te kijken.’’

Voorzitter Emile Jaensch corrigeerde het Lokaal-raadslid: “Ik vind dat weinig respect voor het gesprek dat we hier hebben, de discussie die hier plaatsvindt en de zaken die het afgelopen jaar gewijzigd zijn (aan het plan, JD).”

D66-raadslid Arne Jan Vos maakte ‘ernstig bezwaar tegen wat hier gebeurt. “Het raadslid onttrekt zich aan de discussie. Hij heeft tijd zat en daarna gaat hij de integriteit van alle raadsleden in twijfel trekken. De voorzitter mag dit niet  meer toestaan. Ik vind dat genant.’’ Jaensch nam de woorden tot zich: “Ik heb daar notie van genomen.”