Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juli 2021

Vier miljoen euro voor stimuleren sociale huurwoningen

Hillegom – Een meerderheid van de gemeenteraadsleden stemde donderdagavond in met het instellen van een bestemmingsreserve voor de stimulering van sociale woningbouw.

Dit bedrag van maximaal vier miljoen euro kan de komende jaren gebruikt worden door Stek als ondersteuning om in Hillegom sociale huurwoningen te realiseren. De gemeenteraad mag in de toekomst nog wel per sociaal woningbouwproject bepalen of er uit dit potje van vier miljoen euro geld mag worden getrokken en hoeveel geld dat mag zijn.

Wethouder Anne de Jong liet weten, dat de gemeente blijft kijken naar andere overheidsorganen, zoals de Provincie en het Rijk om te proberen daar ook subsidiepotjes voor sociale huurwoningen te bemachtigen.