Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2021

Torenschuddersfeest kan doorgaan

Nieuwkoop – De twintigste editie van het Torenschuddersfeest in Nieuwkoop gaat op zaterdag 11 september tóch door. Eerst leek dit grote vuurwerkfeest boven het water afgelast te worden, omdat de organisatie zou moeten opdraaien voor de beveiligingskosten. Nadat Ton van den Belt van de Stichting Event Center Nieuwkoop zich hierover uitsprak in het AD keerden de kansen.

Woensdag vond een gesprek plaats tussen Van den Belt, SBN-gemeenteraadslid Ines de Ridder en een ambtenaar van het Verenigingenloket. De gemeente gaat zelf de kosten betalen voor de inzet van de hulpdiensten; politie, brandweer en duikers. Vanwege coronamaatregelen wordt een deel van het terrein van Tijsterman afgezet; de bezoekers van het Torenschuddersfeest kunnen daar, mits ze getest zijn, volop van het mooiste feest van Nieuwkoop genieten.

Ook zijn bootjes welkom tijdens dit festijn, zonder dat Van den Belt en de andere vrijwilligers zich hier zorgen over hoeven maken: ,,De schippers van die bootjes en boten dragen de verantwoordelijkheid voor hun passagiers.’’ Op 2 augustus is er nog een laatste bijeenkomst tussen Van den Belt en de gemeente Nieuwkoop, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit.