Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Struikelstenen voor gemeentehuis

OEGSTGEEST – In het dorp komen struikelstenen te liggen. Deze ‘stolpersteine’ zijn een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. De steentjes van 10 x 10 cm met een messing plaatje zijn een gedenkmonumentje aan mensen die door de nazi’s uit hun vroegere woonhuizen verdreven, gedeporteerd en vermoord zijn.

Burgemeester Emile Jaensch liet donderdag weten, dat het college van burgemeester en wethouders bezig is, om deze stolpersteinen ook in Oegstgeest te krijgen. ,,Ook uit ons gemeentehuis zijn Joodse mensen meegenomen en niet meer teruggekomen.’’ Een comité is bezig om te achterhalen uit welke huizen Oegstgeestenaren zijn afgevoerd en vermoord. Het is de bedoeling, dat bij die huizen de struikelstenen komen te liggen. Voordat dit gebeurd is, gaat er nog wel wat tijd overheen. Jaensch: ,,Dit is een lang traject.’’