Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Meer betalen voor niet-gerealiseerde sociale woningen

Noordwijk – Wanneer ontwikkelaars niet minimaal 30% sociale woningen bouwen bij een project, moeten ze hiervoor 25.000 euro per niet-gerealiseerde sociale woning in een gemeentelijk potje stoppen.

Voor de vaak miljoenenprojecten, waar het in de Noordwijkse bouwwereld om gaat, is die 25.000 euro extreem laag. Dat vindt de gemeenteraad ook en de raadsleden riepen het college van burgemeester en wethouders daarom woensdagavond op om met een voorstel te komen.

Het bedrag van 25.000 euro per niet-gerealiseerde sociale woning moet volgens een voorstel van CDA en Doen! flink hoger worden en ook zal dat bedrag in de toekomst jaarlijks met het inflatiepercentage stijgen.