Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2006

Engelselaan afgesloten en weer open voor sluipverkeer

Voorhout - Sinds 22 mei is de Engelselaan afgesloten op de kruising met de Van de Berch van Heemstedeweg. Deze maatregel is genomen om het sluipverkeer tegen te gaan. In de week volgend op de afsluiting moesten nog veel bestuurders onverrichterzake terugkeren, onder het gemompel van “Mooi is dat” en andere termen.
door Joep Derksen

De mensen die langs de Engelselaan wonen zijn blij dat er nu veel minder verkeer in hun straat komt. Een bewoner die er al tientallen jaren woont vertelt: “Voor de afsluiting heb ik in vijf minuten wel eens 27 auto’s geteld die langs kwamen rijden. Nu rijden er maar zo’n 130 auto’s per dag langs!” Over het systeem zelf is men nog niet tevreden. De op de weg geplaatste driehoeken moeten naar beneden gaan op het moment dat een pasje boven een plaatje in de grond wordt gehouden.

Het systeem is echter niet fijn genoeg afgesteld, waardoor regelmatig mensen uit hun auto moeten stappen om het pasje vlak boven het plaatje te houden. Een van de bewoners: “Het is een flutsysteem: zet dat maar in de krant!” Een ander zegt: “Het is fijn dat er nu een systeem is, maar het moet nog wel goed gaan werken.”

Kinderziekten

De gemeente Teylingen zal zich hiervoor inzetten, aldus de woordvoerder: “De klachten zijn bekend en er word aan gewerkt. Het zijn kinderziekten van dit systeem en onze medewerkers zijn er mee bezig. Iedereen hier op het gemeentehuis vindt ook dat het opgelost moet worden.”

Dat het systeem nog niet optimaal blijkt te werken, bleek later in de week. Niet minder dan drie auto’s werden zwaar beschadigd aan de onderkant doordat het driehoekige stalen mechanisme zich door de wagens had geboord. De paal zag dan ook zwart van de olie. Het systeem is daardoor voorlopig uitgeschakeld zodat alle boutjes en moertjes gecontroleerd kunnen worden.

Getuigen hadden overigens gezien dat van in ieder geval een van de auto’s de bestuurder zelf ook schuld had aan het incident; hij reed namelijk door de afsluiting achter een andere auto aan, zonder het pasje te gebruiken.