Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2006

Gemeente Teylingen dreigt met claim

Teylingen – De burgemeester en wethouders vinden dat het proces om gebruikersvergunningen af te geven, veel te lang duurt, zo blijkt uit de gemeentelijke besluitenlijst van 11 juli. Bij het bedrijf dat de controles voor deze vergunningen uitvoert, Safety Control Veiligheidsinspecties en Veiligheidsopleidingen B.V., zal een schadeclaim worden ingediend als de werkzaamheden niet op korte termijn worden afgerond. Safety Control is niet op de hoogte van dit besluit en is hogelijk verbaasd dat deze informatie niet rechtstreeks wordt gecommuniceerd.

door Joep Derksen

“Het bedrijf Safety Concept, dat voor de gemeente Warmond werkzaamheden verrichtte voor de toekenning van gebruiksvergunningen, is in 2005 failliet verklaard”, zo meldt de loco secretaris van de gemeente. “Een van de directeuren van dat bedrijf, de heer Van Steenkiste, is verder gegaan met het bedrijf Safety Control B.V. Dit bedrijf heeft voor de gemeente Sassenheim werkzaamheden verricht voor de afgifte van gebruiksvergunningen. Die werkzaamheden zijn nog niet in zijn geheel afgerond, terwijl hier al wel voor betaald is. Het college besluit een claim bij Safety Control B.V. in te dienen, wanneer de afgesproken werkzaamheden niet op korte termijn worden afgerond.”

De gemeentelijke woordvoerder vertelt dat van de 106 vergunningen die moeten worden afgegeven, er 91 zijn verleend: “De meest brandgevoelige objecten zijn al wel onderzocht. Van de 15 resterende vergunningsaanvragen moeten er nog 10 worden opgestart. Later dit jaar zal de brandweer de controle op de gebruiksvergunningen overnemen.”

Leo Pieters van Safety Control denkt dat de oplossing voor het door de gemeente gestelde probleem “redelijk simpel” is. Maar hij betreurt de gang van zaken. “Ons kantoor is wegens vakantie gesloten van 24 juli tot en met 11 augustus en ik vertrek zelf vandaag (zondag) naar mijn vakantiebestemming. Voordat Safety Control reageert op deze materie lijkt het ons correct om eerst een brief o.i.d. van de gemeente te ontvangen waarin zij het probleem uiteenzet.”

Pieters vervolgt: “Wel kan ik zeggen dat de weergave van het verloop van de werkzaamheden van de diverse bedrijven niet geheel correct is. Safety Concept is al in 2004 verkocht door de heer Van Steenkiste. Dit bedrijf is in 2005 inderdaad failliet gegaan. Safety Control B.V. is opgericht in 2004. Dit heeft niets te maken met de bedoelde werkzaamheden voor de gemeente Sassenheim.”

Nadat de gemeente contact heeft opgenomen met Safety Concept, kan de organisatie pas dieper ingaan op de details. Dit zal dus niet voor 11 augustus gebeuren.