Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2006

Poelpolder wacht uitbaggering

Lisse - De singles in de Poelpolder worden in de herfst van dit jaar schoongeschraapt. Gevolg hiervan is, dat – naar verwachting - in totaal 16.000 kubieke meter bagger naar boven komt. Deze bagger zal door de gemeente verwerkt worden door ze op de in de buurt liggende dijken van de Rijnsloot en Ringvaart te leggen. Nadat de bagger in de winter is ingedroogd, zal de bagger gelijk verdeeld worden over de dijken. Nadat de dijken op deze vruchtbare grond opnieuw bezaaid worden, is de verwachting dat er snel niets meer van het slijk te zien is.

Joep Derksen

Verantwoordelijk voor het onderhoud van onder meer de singels is het Hoogheemraadschap van Rijnland. Wanneer Rijnland, zoals het in bestuurlijke kringen bekend is, bepaalt dat de singels moeten worden schoongemaakt, dan kan de gemeente niets anders doen dan meewerken aan dit project. De kosten, € 69.000, zullen overigens wel volledig voor de gemeente Lisse zijn.

VVD-wethouder Bas Brekelmans maakte zich nog wel zorgen hoe de communicatie vooraf richting burger aangepakt zou worden. Het college heeft besloten dat de inwoners van de Poelpolder per brief geïnformeerd zullen worden over de plannen en het verloop van de werkzaamheden. Ook plaatst de gemeente berichten in de lokale weekbladen.