Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2006

Sassenheim en Voorhout enkele uren zonder stroom

Teylingen – Voor de tweede keer in 3 weken was een groot deel van Voorhout bijna 2 uur verstoken van stroom. Ruim duizend aansluitingen in zowel Oosthout als het dorpscentrum hadden gedurende die tijd op dinsdag 27 juni geen warm water. Ook voor thuiswerkers was het lastig, omdat het internet door de stroomstoring plat lag. In Sassenheim duurde de Nuon-stroomstoring van 10.20 uur tot 12.03 uur. Hier ging het om zo’n 150 woningen en bedrijven die de last ondervonden. Onder meer bewoners van de Tulpenstraat en de Johan Dixstraat, maar ook bedrijven en inwoners in de nabije omgeving waren getroffen.

door Joep Derksen

Geert Homan, Teamleider Meetdienst van Nuon, betreurde het dat het in beide gevallen ging om een storing in een 10.000-volts kabel. Hij ontkende dat er sprake was van achterstanden in onderhoud voor dit soort kabels. Het energiebedrijf kreeg veel klachten en dat vond Homan voorstelbaar. Wat betreft aanvragen voor schadevergoeding moet hij de getroffen inwoners echter teleurstellen. “Nuon stemt alleen in met schadevergoeding als de stroomstoring langer dan vier uur duurt. Of iemand nu meerdere malen in een korte periode getroffen wordt, doet er niet toe; ieder geval van storing wordt afzonderlijk bekeken.”

Homan vervolgt: “Als mensen meer willen weten over stroomstoringen, willen klagen of verzoeken tot schadevergoedingen willen indienen, dan kunnen ze op de internetpagina:
www.continuon.nl meer gegevens krijgen.” Op deze site staat inderdaad veel informatie over stroomstoringen. Zo blijkt dat op 27 juni niet alleen Sassenheim en Voorhout stroomloos waren, maar ook Hillegom, Leiderdorp en Noordwijkerhout zelfs twee keer.