Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 september 2006

Met 72 kilometer per uur naar de til

Voorhout – Op 9 september werd de 26ste editie van de “Oranje” Postduivenvlucht gehouden. 36 duiven streden om de eer om de snelste te zijn. De eigenaars van de beestjes reden voor het ochtendgloren naar het plaatsje Meer in België om hen daar los te laten. Dit ging heel gestructureerd, want iedere twee minuten werd een duif de lucht ingegooid.

Alle deelnemende duiven waren dezelfde dag weer terug in hun hok, waar een elektronisch systeem hun aankomst meldde. De winnende duif die met een snelheid van 72 kilometer per uur de afstand had afgelegd was nog eerder thuis dan de eigenaar zelf, Piet van der Hulst (van Wiranda).