Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

Voor Marco van Veelen en Willem Vogels komt droom in vervulling


Tweede kinderkookboek gepresenteerd

Voorhout – Het begon met een droom: kinderen leren gezond te koken. Het succes van dit initiatief dat door Marco en Willem een aantal jaren geleden hebben opgezet, is overweldigend. Afgelopen donderdag 31 augustus was er een nieuw voorlopig hoogtepunt te vieren: een nieuw kinderkookboek werd gepresenteerd aan meer dan 200 genodigden. Niemand minder dan Rob Geurts van het Tv-programma De Smaakpolitie kwam langs om het eerste exemplaar te overhandigen!

door Joep Derksen

Het eerste kinderkookboek ‘Smullen!’ werd bijna drie jaar geleden in een klein kamertje officieel gelanceerd, maar voor deze presentatie pakten Willem en Marco groot uit. Het kinderkoor de Swinging Stars opende de middag met liedjes als Kumba He van K3 en ‘Het is eindelijk weekend’. Na wat inleidende speeches nam Willem het woord. “Dit boek is gemaakt in samenwerking met de KTS en de recepten die beschreven worden zijn gekozen op de kenmerken: gezond eten, smaak en bereiding. Zo betrekken we kinderen in het bereiden van smaakvol gezond eten.”

Eerst kregen de cursisten van de kinderkookclub 2006 hun kookdiploma. De kinderen mogen maar een jaar lid zijn van de kookclub, omdat er een wachtlijst van drie jaar is. Dit nieuws leidde tot een paar traantjes, zo vertelde Willem. Na dit voor de kinderen memorabele moment, kwam tot groot enthousiasme van alle aanwezigen niemand minder dan Rob Geurts van de Smaakpolitie binnenlopen, met in zijn handen het allereerste exemplaar van het kinderkookboek, getiteld: ‘Kook je met ons mee?’

Kliniek Koks

Van dit boek zijn in de voorverkoop al meer dan 3.000 exemplaren van de hand gegaan! Dat is goed nieuws voor de Kliniek Koks, een stichting die met de inzet van koks en andere vrijwilligers geheel belangeloos kookworkshops verzorgt aan zieke kinderen maar ook aan kinderen die het op een andere manier moeilijk hebben. Een percentage van ieder verkocht boek gaat namelijk naar deze stichting. De eerste cheque van € 500,- werd dan ook overhandigd aan Willem Vogels zelf: hij is betrokken bij de Kliniek Koks en bezoekt regelmatig doodzieke kinderen om hen op een leuke en enthousiaste manier kennis te laten maken met koken. Willem: “Het is heel intensief en emotioneel, maar ook fantastisch om dit te doen!”

En de kinderen zelf? Zonder uitzondering zijn ze enthousiast om zichzelf terug te zien op een van de tientallen foto’s in het boekje. “Dat is heel leuk” en: “Wij kinderen zijn nu wereldberoemd” waren opmerkingen die te horen waren.

Het kinderkookboek ‘Kook je met ons mee?’ is onder meer verkrijgbaar via www.indenvoorhoutschepot.nl en bij Hoek Boek aan de Herenstraat 63 in Voorhout.