Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2007

Seniorenbus: 1 januari 2008

Lisse – De politici hebben toch wat vraagtekens over het succes van de Seniorenbus, zo bleek tijdens de commissievergadering Maatschappij en Financiën op woensdag 14 februari. Joke Vermeulen (CDA) rekende voor: ‘De Seniorenbus wil 2.800 ritten per jaar afleggen en dat zijn 54 ritten in de week. We juichen dit initiatief zeer toe, maar maken ons toch een beetje zorgen of deze ambitieuze aantallen mogelijk zijn. We hebben onze vraagtekens of het project kans van slagen heeft. Zijn er voldoende vrijwilligers om de ritten uit te voeren?’ Ook wilde de politica weten of en hoe opstappunten zichtbaar worden voor de senioren die gebruik maken van de bus.

Opstappunten
PvdA-er Mart van der Vlugt maakte zich minder zorgen: ‘Het gaat om elf ritten per dag, dus 6 retourritjes. Dat zou moeten kunnen. Het is lastig om het succes van de Seniorenbus van tevoren in te schatten, maar laten we het maar proberen.’

Verantwoordelijk wethouder Adri de Roon (D66) diende de commissieleden van repliek: ‘Om voldoende vrijwilligers te krijgen, zal al lastig genoeg zijn. Hoe de opstappunten worden aangegeven is nog niet zeker: dat kan gebeuren met haltes of speciale borden, maar het is wel duidelijk dat op de betreffende haltes speciale markeringen komen.’

De Roon is ervan overtuigd dat de Seniorenbus een succes wordt: ‘Dat moeten we nog ondervinden, maar Seniorenbussen elders in dit land, zoals in Hillegom, zijn kennelijk toch levensvatbaar. Ze zijn gezelliger, de passagiers hebben minder haast om ergens te komen dan in bijvoorbeeld een regiotaxi en het bevorderd de sociale contacten. Laten we het inderdaad maar proberen.

Na goedkeuring van de gemeenteraad op 22 februari om de beschikbare gelden vrij te geven aan de SWOL (Stichting Welzijn Ouderen Lisse), mag deze uitvoerende organisatie volgens de Roon ‘Met volle kracht vooruit om de Seniorenbus uiterlijk per 1 januari 2008 te laten rijden’.