Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2007

UMTS-mast moet weg

‘Gevolgen kunnen catastrofaal zijn’

SASSENHEIM - In De Overplaats heeft het Antennebureau stralingsmetingen uitgevoerd en het bleek dat de straling binnen de school drie tot zeven keer zo hoog is als normaal. Wel viel deze hoeveelheid aan straling binnen de normen. Van der Wal zegt hierover: die normen zijn zo arbitrair, dat zegt ons niets. De verschillende instellingen willen zich verschuilen achter de regeltjes en zeggen: “Er is wel een hogere straling, maar die valt binnen de normen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.” Ik maak me er echter wel druk om, want de gevolgen op lange termijn kunnen catastrofaal zijn!’
Ze verzucht: ‘Ik hoop dat mijn gevoel niet blijkt te kloppen en dat onze kinderen bespaard blijven van enige gezondheidsschade. Wat we willen is dat de gemeente Teylingen het voorbeeld van Amsterdam volgt. Deze gemeente heeft een zendmast bij de Troelstraschool verwijderd, nadat leerlingen op deze school een aantal zeldzame hersentumoren kregen. We hopen dat Teylingen deze gevolgen voor zal blijven, zodat de meer dan 200 kinderen en hun ouders hier met een gerust hart kunnen leren, spelen en leven.’

1 Comments:

At 9:15 a.m., Anonymous Johan Gerritsen said...

Beste mensen,

Graag zouden wij jullie willen verwijzen naar:

http://brummen.hetlichtnet.nl

Dit is een burgerinitiatief dat een model biedt om een actie op te zetten tegen UMTS/GSM. Misschien hebben jullie er iets aan.

Verder staat er een verzameling onderzoeken op waamee heel duidelijk aan te tonen is dat straling wel degelijk gevaarlijk is.

Succes met de strijd tegen het grote geld.

Johan Gerritsen
Burgerinitiatief "Straling: mens en gezondheid"

 

Een reactie posten

<< Home