Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 oktober 2007

Scootmobieldag door gebrek aan belangstelling uitgesteld

NOORDWIJK – Wegens gebrek aan belangstelling is de scootmobielencursus die Groot Hoogwaak had opgezet niet doorgegaan. Heel jammer, want de deelnemers zouden instructies krijgen over hoe hindernissen in het verkeer te nemen, zoals rotondes of een schuin aflopende stoep. Ook had een parcours afgelegd kunnen worden: een zevental mensen had zich aangemeld, maar dat was niet ver beneden het minimum aantal van 12 deelnemers. Op 17 april 2008 krijgen de bezitters van een scootmobiel, booster of elektrische rolstoel een nieuwe gelegenheid.

Door Joep Derksen

Adje Mooyekind van Groot Hoogwaak is teleurgesteld dat de dag moest worden afgeblazen: “Veilig Verkeer Nederland organiseerde dit en de mensen konden gratis een theorieles, een ogentest en een gehoortest ondergaan. Op het jeu de boulesplein lag een parcours klaar en we zouden Noordwijk ingaan om kennis te maken met moeilijke situaties en gevaarlijke kruispunten voor scootmobielers.”

De scootmobieldag “Niet te voet, maar met scoot” is niet alleen bedoeld voor beginnende ‘chauffeurs’, maar ook voor mensen die al jaren een dergelijk apparaat bezitten. Mooyekind: “Een opfriscursus ja. Mensen zeggen dat ze goed kunnen rijden, omdat ze het al vijf jaar doen en dat ze echt niet in de sloot vallen, maar dat kun je nooit garanderen.”

De al jaren gepensioneerde Jacoba Lindhout-Vink had zich opgegeven voor de cursus en kan de woorden van Mooyekind beamen: “Soms zie ik niet dat ik het trottoir afga: het is me al twee keer overkomen dat de achterkant blijft hangen op de stoep. Daar komt bij dat de inhammen van trottoirs soms een beetje te smal zijn. Je moet er met je scootmobiel recht voor staan, anders ga je er scheef op rijden en kun je vallen.”

1 Comments:

At 10:16 a.m., Anonymous Roy said...

Heel erg jammer! Ik hoop dat er vrij snel weer een nieuwe dag komt!

 

Een reactie posten

<< Home