Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2008

Polonaise in Agnes

VOORHOUT – Het ging er op donderdag 31 januari wild aan toe in de Agnes. Prins Kees I en prinses Corinne bezochten met hun gevolg de senioren en ultrasenioren en in korte tijd was het één groot feest. Het Voorhouts volkslied werd uit volle borst meegezongen en onder de door de Pretband De Mexicano’s gespeelde muziek als “Mien waar is m’n feestneus” en “Een bloemetjesgordijn” werd de polonaise ingezet.

Menig 80- en 90-plusser stond op en polonaiste mee door de gangen van de Agnes. En ook zij die niet of nauwelijks konden lopen maakten gebruik van hun rollators en scootmobielen om dit vooral niet te hoeven missen. Minutenlang duurde de polonaise en evenzolang hielden de feestvierders van gerespecteerde leeftijd het vol. Dit tot grote verrassing van het verplegend personeel; een gesprek tussen twee van hen werd opgevangen: “Ze houden het goed vol!”, roemde de een. Haar collega: “Ja wat wil je, ze hebben een paar neuten op, want dan gaan ze nu soepel en morgen slapen ze uit!”