Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2008

Jarig MHC Voorhout wil naar nieuwe locatie of uitbreiden

VOORHOUT – De hockeyvereniging MHC Voorhout vierde zaterdag 22 maart haar 15-jarig bestaan met een clinic voor alle jeugd. Honderden jongens en meisjes kwamen ’s ochtends en ’s middags om de fijne kneepjes van het hockeyen bijgebracht te krijgen, lekker partijtje te spelen of speciale hockey-oefeningen te doen. Voor voorzitter Ben Teuben is het een goed moment om even terug te kijken, maar vooral met passie naar de toekomst te kijken.

Door Joep Derksen

Om 10 uur ’s ochtends is het al een gezellige boel op het hoofdveld van de hockeyclub. Meer dan honderd kinderen staan om een van de trainers die hen vertelt wat er deze dag onder meer gaat gebeuren. Marian Walchenbach, penningmeester: “De hele dag hebben we een clinic. In de ochtend komen hier de kinderen die in de E- en F-teams spelen, dus tussen 6 en 9 jaar en in de middag hockeyt de jeugd tussen 10 en 14 jaar: de C- en D-jeugd. Ter ere van het 3de lustrum organiseren we op 18 april een groot galafeest voor de mensen van 16 jaar en ouder. Ook is er op 31 mei een groot feest voor de A- en B-jeugd, met een avondhockeytoernooi.”

Teuben is tevreden over de dag: “Binnen 15 jaar zijn we gegroeid van 0 naar 600 leden en van die 600 leden zijn er meer dan 400 jongeren. De huidige velden zetten we maximaal in, maar we hebben dringend behoefte aan een nieuw veld, want de ledengroei gaat sneller dan we verwacht hadden. Als het aan ons lag, gingen we in de polder een extra veld aanleggen, maar dat schijnt nogal lastig te liggen met beschermde salamanders.”

Nieuwe locatie

Hij heeft een idee voor de gemeente: “Zorg voor een nieuwe ruimte voor onze hockeyvereniging op bijvoorbeeld een locatie tussen Voorhout en Sassenheim. De huidige hockeyvelden kunnen dan gebruikt worden door de voetbal-, tennis- en handbalverenigingen die hier ook op dit sportterrein gelegen zijn. Op die nieuwe ruimte voor de MHC Voorhout zouden dan drie en eigenlijk vier velden komen, zodat we aan de groeiende vraag kunnen voldoen. We willen hierover in gesprek gaan met de gemeente en hopelijk binnen een jaar tot een oplossing te komen over onze groeiproblematiek, zodat we over twee jaar een uitbreiding hebben van de velden of op een nieuwe locatie overnieuw kunnen beginnen. Op dit moment kunnen we bijvoorbeeld niet aan G-hockey (hockey voor gehandicapten – red.) beginnen, want we hebben daar de ruimte niet voor. We verwijzen mensen die hier behoefte aan hebben door naar de hockeyvereniging in Lisse.”

Jeugd

De club heeft ook ambities op sportief gebied: “De toppertjes onder de jongens hebben het momenteel zwaar, want er zijn te weinig jongens om een echt selectieteam op te stellen. Een aantal van de talenten komen daarom niet tot hun recht. In Lisse worden voor deze spelers toptrainingsavonden gegeven en daar willen wij op inhaken, zodat het voor die spelertjes interessanter is om bij ons lid te blijven. Ook zorgen we voor betaalde trainers voor de dames- en herenteams en de A, B, C en D-jeugd, als dat budgettechnisch lukt. Dat zou pas echt een kwaliteitsslag betekenen!” Komt er dan ook een moment dat spelers betaald worden? “Nu nog niet, maar als er een echt selectieteam opgebouwd kan worden; wie weet? Vooralsnog stoppen we meer geld in de C- en D-jeugd, want dat is toch de toekomst. Als zij op termijn betere prestaties leveren, komt dat de hele club ten goede.”

Scoren
Dit soort zaken gaat aan de spelende jeugd op het hockeyveld volledig voorbij. Anne (9) houdt haar stick als een professional vast: “Ik zit nu in E6 en ik vind hockey leuk omdat het niet zo moeilijk is.” Femke (7) hockeyt nu een jaar; daarvoor speelde ze bij Lisse. Waarom is ze van club veranderd? “Nu zit ik bij de club waar mamma ook lid van is. Ik speel zelf vaak achterin of sta op keep en later wil ik professionele hockeyster worden.” Sybrand (6): “Ik vind hockey leuk omdat je heel hard kan slaan!” En wat vindt Joyce (8) nou zo mooi aan dit spelletje? “Het scoren!”

1 Comments:

At 7:33 p.m., Anonymous Anoniem said...

leuk

 

Een reactie posten

<< Home