Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2008

'Armoedemonitor moet er snel komen'

LISSE – Met het koppelen van bestanden wil de gemeente Lisse een duidelijker beeld krijgen van de doelgroep die in een armoedesituatie verkeert en recht heeft op sociale voorzieningen. Deze zogeheten armoedemonitor moet er zo snel mogelijk komen, liet wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 19 augustus weten.
De Roon: ‘De armoedemonitor is een uitvloeisel van de eerder gehouden armoedeconferentie. We willen een beter beeld krijgen welke doelgroepen onder de armoedegrens vallen en kijken hiervoor naar gegevens in de bevolkingsadministratie, maar ook moeten bestanden gekoppeld worden. In ISD-verband doet men hier wat moeilijk over en bij hen bestaat er aarzeling om hun bestanden ter beschikking te stellen. We houden ons echter aan de wet ter bescherming van de privacy, want het is niet aan de orde om ook de naam- en adresgegevens beschikbaar te stellen.’