Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 augustus 2008

Gemeente garandeert kraamhuur

LISSE – De gemeente stelt zichzelf garant voor het betalen van de kosten voor het plaatsen van marktkramen. Het toeleverende bedrijf Moleman had eerder aangegeven dat zij niet langer bereid zijn om kramen te leveren, als er te weinig animo is. Als er minder dan twintig marktkramen gehuurd worden, betaald de gemeente voortaan de meerkosten om de onkosten voor Moleman te dekken. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 19 augustus bekend.
Kippers: ‘Lisse heeft een kleine markt en bovendien hebben steeds meer marktkooplieden een eigen rijdende stellage, waardoor ze geen marktkraam nodig hebben. De commerciële partij heeft aangegeven dat ze geen marktkramen willen leveren als er te weinig animo voor is, vandaar dat we akkoord gaan met een ondergrens van twintig kramen. Hierdoor zijn we verzekerd van het voortbestaan van de markt. De kosten voor het huren van een kraam zijn circa 5 euro per keer: all-in.’