Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2008

Toekomstvisie voor periode tot 2020

LISSE – Samen met het maatschappelijk middenveld en de bewoners van Lisse wil het college van Burgemeester en Wethouders een nieuwe toekomstvisie voor de periode 2009 – 2020 opstellen. Deze toekomstvisie is een vervolg op de oude toekomstvisie ‘Lisse blijft Lisse’ die voor de periode 2003 – 2010 was gemaakt. Dit maakte burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 16 september bekend.

Het college vraagt 50.000 euro van de gemeenteraad om een extern bureau in te schakelen, dat een concept-toekomstvisieplan moet opstellen. Onderwerpen die in dit plan worden aangekaart zijn onder meer: de Greenport-ontwikkeling, regionale structuurvisie Holland-Rijnland, samenwerking met Hillegom en Noordwijkerhout, binnengemeentelijke projecten zoals Hobaho, CNB-locatie, Raadhuisplein en Sportlaan en uitbreidingen buiten de ring, zoals Geestwater en het Masterplan Keukenhof.
Het eerder aangekondigde onderzoek naar de samenwerking met de gemeenten Hillegom en Noordwijkerhout loopt nog. Langelaar zegt hierover: ‘Deze twee onderzoeken moeten niet dubbelop werken, maar juist naast elkaar lopen. Interactieve communicatie met alle partijen is van belang bij het opstellen van de toekomstvisie en we hopen dit plan eind 2009 klaar te hebben.’
Is 50.000 euro voldoende om de ‘Toekomstvisie 2009 – 2020’ op te laten stellen? Langelaar: ‘Het is voldoende voor het schrijven van een concept en voor het organiseren van het interactieve proces. Maar indien nodig gaan we naar de gemeenteraad voor extra budget.’ Bij ieder onderzoeksrapport hoort een mooie titel, maar Langelaar kon nog niet een mooie slogan uit de mouw schudden. Wordt het dan: ‘Lisse blijft Lisse niet’? Die kans lijkt niet groot te zijn: ‘We gaan er iets moois voor bedenken.’