Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2009

‘Aanschaf bedrijfsauto’s brandweer legitiem’

LISSE – ‘Geen van de college’s was op de hoogte van het leasen van de bedrijfsauto’s voor de brandweer. De leiding van het IBB (Intergemeentelijke Brandweer Bollenstreek) heeft hiertoe opdracht gegeven. Het betreft geen geplande investering, maar een tussentijdse contractafspraak.’ Burgemeester Corrie Langelaar ontkent aansprakelijkheid waar het gaat om de lease-overeenkomst van vijf auto’s. Ze beantwoordt hiermee vragen die door fractievoorzitter Cees Verburg (D66) op 15 april waren gesteld.
Langelaar: ‘De auto’s worden primair gebruikt voor zakelijk verkeer en één auto ook voor woon-werk verkeer. Dit is bekend bij de coördinerend burgemeester en de secretaris en hierover zijn afspraken gemaakt met betrokkenen.’ Op Verburg’s vragen: ‘Mocht er inderdaad sprake zijn van gebruik voor woon-werkverkeer door leidinggevenden van de IBB? Welke (disciplinaire) maatregelen denkt het college te moeten ondernemen teneinde dit voor de toekomst te voorkomen?’ antwoordde de burgemeester: ‘Er is geen sprake van een ongewenste situatie die disciplinaire maatregelen vraagt.’