Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2009

Adest Musica wil scoren op WMC

SASSENHEIM – Iedere vier jaar vindt het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats: dit zijn de wereldkampioenschappen voor amateur-orkesten waaraan meer dan 130 verenigingen uit de hele wereld deelnemen. De vorige keer behaalde Adest Musica twee keer de 5de plek, bij zowel het Marsgebeuren als het Showgebeuren. Op dit moment is het alle hens aan dek bij Adest: zowel de deelnemende spelers als de vrijwilligers eromheen zetten zich voor 200% in om de best mogelijke prestatie te leveren.

Door Joep Derksen

Adest Musica moet excelleren in het exerceren en spelen op zondag 2 augustus. De Sassenheimse vereniging kan dan rekenen op een flinke schare aan 250 fans en supporters die hun enthousiasme over de prestaties niet onder stoelen of banken zullen schuiven. Met een gelikte choreografische en muzikale show moet de jury positief verrast worden en hopen de deelnemers dat alle toeschouwers een staande ovatie zullen geven. Het doel is om in ieder geval de prestaties van vier jaar geleden te evenaren of zelfs te verbeteren.

Drie van de vrijwilligers zijn Marco Berkhout, Frank Spruijt en Henny Hoogervorst. De eerste laat weten: “Dit is echte topsport, waar we mee bezig zijn: op alle aspecten hebben we ons voorbereid. De choreografie en de muziek hebben we op elkaar afgestemd. Dit jaar gebruiken we onder meer muziek uit de film The Musketeer.” We proberen te gaan voor de eerste prijs, maar als we de top-5 halen, dan doen we het ook goed”, informeert Spruijt. “Je hebt twaalf minuten om te laten zien wat je kunt en in die tijd moet alles vloeiend in elkaar overgaan. De voorstelling moet een kop en een staart hebben en geen lappendeken van muziekstukken zijn.”

Oefenen

Hoogervorst: “Al in augustus van het vorige jaar zijn we met ons allen begonnen met de voorbereidingen van de show. Het aantal uren dat de spelende leden hierin hebben gestoken, is niet te tellen. Je moet namelijk niet alleen een partijtje kunnen spelen, maar dat ook nog uit je hoofd doen. Alles moet perfect voor elkaar zijn en daar wordt flink op geoefend. En tussen al het oefenen door worden ook nog optredens gegeven.”
Met de deelname aan het WMC blijkt Adest Musica eens te meer dat ze een perfect visitekaartje voor de gemeente Teylingen zijn. Vrijdag 24 juli presenteren de WMC-deelnemers zich op het terrein van V.V. Teylingen aan de inwoners van Teylingen. Iedereen is welkom om dan te komen. Om met eigen ogen te kunnen bekijken hoe Adest Musica op zondag 2 augustus zal presteren in Kerkrade, kunnen tot 30 juni nog enkele kaarten besteld worden voor een plaatsje op de tribune. Voor meer informatie: www.adestmusica.nl.