Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2009

Bollenband treedt op in gebouw Tweede Kamer

STREEK – De Bollenband heeft een prestatie geleverd waar André Rieu jaloers op zal zijn. Woensdag 20 mei trad deze muziekgroep van veertig mensen met een verstandelijke beperking op in het gebouw van de Tweede Kamer, voor het oog van onder meer kamervoorzitter Gerdi Verbeet. Een prestatie die de vioolvirtuoos nog nooit presteerde.

Door Joep Derksen

De Bollenband kreeg deze gelegenheid door de voormalige bode van de Tweede Kamer, Bert van Leeuwen, die aan het einde van zijn bijna 35 jaar bodeschap als afscheidswens graag zo’n voorstelling van de Bollenband in het Tweede Kamergebouw zou willen zien. Deze wens werd door de voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, ingewilligd en woensdag 20 mei was het grote moment voor de verstandelijk beperkte muzikanten.

Bollenbandlid Monica gaf voorafgaand aan het optreden aan dat ze “best wel een beetje nerveus” was. Medemuzikant Evelien had een handgeschreven brief ontvangen van Minister Wouter Bos waarin deze zich verexcuseerde dat hij niet bij het optreden aanwezig kon zijn. Wel kon Evelien even kennis maken met Bos. Over deze ervaring vertelde ze: “Dat ik wel bij hem langs mocht, had ik zeker verwacht.”
Verbeet kondigde de Bollenband aan en direct klonken de vrolijke noten door het gebouw van de Tweede Kamer. Overal in de hal en op de balustrades van de eerste en tweede verdieping verdrongen de parlementariërs zich om maar niets van het optreden te hoeven missen. Gerdi Verbeet haakte zelfs op de muziek van ‘het kleine café aan de haven’ in met anderen en swingde naar hartelust mee. Aan het einde van het optreden ontvingen de Bollenbandleden een staande ovatie. Verbet nodigde hen van harte uit om in 2010 weer een optreden te geven.