Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2009

Magnifiosi in acute geldproblemen

LISSE – De Stichting Magnifiosi heeft besloten per 1 november een activiteitenstop door te voeren in verband met acute financiële problemen. Tevens hebben de twee zittende bestuursleden aangegeven hun positie per 1 januari 2010 ter beschikking te stellen. Dit nieuws maakte wethouder Adri de Roon dinsdag 3 november bekend.

Al eerder waren er financiële problemen: in 2007 nam de gemeente de regierol op zich voor het richting geven aan het jongerencentrum De Greef. Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet in april van dit jaar weten dat de ‘onder curatelestelling’ van Magnifiosi per 1 mei zou worden opgeheven. Echter, al in het overleg van mei tussen de Stichting Magnifiosi, het JOL en de gemeente meldde de stichting dat de gebouwgebonden kosten hoger uitvielen dan voorzien en in de subsidieaanvraag waren begroot.

De Roon: ‘In september werd dit probleem acuut omdat er (bijna) geen geld meer in kas was. Dit werd mede veroorzaakt omdat bij een inbraak geld uit de kas was gestolen. De Stichting BESCAL neemt het beheer van het gebouw zo spoedig als mogelijk is over. De twee bestuursleden hebben per 1 november een activiteitenstop ingesteld en hebben besloten per 1 januari 2010 te stoppen met hun bestuurswerkzaamheden.’ Nieuwe kandidaten hebben zich vanuit de vrijwilligers van het jongerencentrum gemeld om de bestuursverantwoordelijkheden op zich te nemen. Met deze kandidaten voert de gemeente de komende weken gesprekken.

De Roon: ‘De Stichting Magnifiosi en het JOL overleggen met elkaar over de ontstane situatie. Hierbij wordt de financiële kant van de zaak ook in beeld gebracht. Met de huidige bestuursleden van Stichting Magnifiosi en het JOL worden voor het eind van het jaar afspraken gemaakt over hoe verder te gaan. Hierbij is het uitgangspunt dat de activiteiten zowel voor de leeftijdscategorie 12 tot 16 (JOL) en Magnifiosi (boven 16) in 2010 doorgaan.’

Getracht is commentaar te krijgen van een van de bestuursleden die in oktober 2008 naar buiten traden: Renzo Brands, Matthijs van Dijk en Tim Ravesteijn. Zij reageerden echter niet op een verzoek om in contact te treden.

1 Comments:

At 12:26 a.m., Anonymous Mike de Vries said...

Opmerkelijk verschil met de uitspraken van de heer de Roon in het Witte Weekblad.

http://www.echo.nl/ww-li/buurt/redactie/936730/de.greef.niet.uitsluitend.voor.jongeren.bestemd/

Hier wordt namelijk geen melding gemaakt van de te laag ingeschatte gebouwgebonden kosten, en is de toon een stuk harder.

 

Een reactie posten

<< Home