Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2010

Basisschoolkinderen lopen meer dan 5.000 euro bijeen voor kinderen in Haïti

Eindbedrag twee keer verdubbeld tot ruim 20.000 euro

SASSENHEIM – Met een sponsorloop die op vrijdag 20 november 2009 werd gehouden, hebben de schoolkinderen een bedrag van maar liefst 5.126,76 euro ingezameld. Het leeuwendeel van dit bedrag is bijeen gelopen door de schoolkinderen van de basisschool De Rank, locatie Diligence en Antonius. Zij haalden maar liefst 4.264,06 euro binnen met hun sponsorloop. Dankzij verdubbelingen door de gemeente en de rijksoverheid gaat uiteindelijk een bedrag van maar liefst 20.507,04 euro naar de kinderen in Haïti.

Door Joep Derksen

Arend Buurma, adjunct directeur van De Rank, liet donderdag 21 januari aan de schoolkinderen van de locatie Diligence weten: “Het weer was die 20ste november rottig, maar jullie hebben laten zien dat je jezelf niet door de regen laat weerhouden. In plaats van normale gymlessen, zijn we in Park Rusthoff rondjes gaan rennen: deze rondjes werden gesponsord door familie en kennissen van de leerlingen. Ook de kleuters hebben bijgedragen aan deze opbrengst: zij hebben rondjes rondom de zandbak gerend.”

Wethouder Henriëtte Wilbrink overhandigde de cheque met de totaalopbrengst van twee keer 5.126,76 euro aan Rianne Schelberg, vrijwilligster bij Unicef Bollenstreek. Ze was onder de indruk van het eindbedrag van 10.253,52: “Jullie hebben heel hard gelopen en soms was het in de regen best wel lastig om de stempels goed op de kaartjes te zetten. Het eindbedrag is echt fantastisch en hiermee kunnen we de kinderen in andere landen helpen.”
Schelberg vulde aan: “Dit is een geweldig bedrag wat jullie op 20 november, de dag dat we 20 jaar kinderrechten vierden, ingezameld hebben. Kinderen over de hele wereld hebben recht op een goed huis, gezond eten en een perfecte verzorging. We gaan dit bedrag inzetten voor Unicef en er de kinderen in Haïti mee helpen.” Carla Hilverda, voorzitter van de Unicef Bollenstreek, bevestigde dat het eindbedrag op donderdag 21 januari werd overgemaakt naar Giro 555. Aangezien de Nederlandse overheid alle inkomsten tijdens de landelijke hulpactie van die dag verdubbelt, komt de totale opbrengst van de sponsorloop uit op het fantastische bedrag van 20.507,04 euro.