Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 januari 2010

Plannen Herenstraat en Park Overbosch krijgen kritiek

VOORHOUT – De plannen om in totaal tien verdiepingen te hebben op het flatgebouw Park Overbosch konden dinsdag 12 januari tijdens de informatiebijeenkomst niet op veel enthousiasme rekenen. Ook was er kritiek op de gemeentelijke plannen om in de Herenstraat nieuwbouw te realiseren, waarbij de goothoogte van bepaalde gebouwen tot 22 meter hoog zal zijn.

Enkele punten uit de visie zijn dat het winkelcentrum geconcentreerd moet blijven tussen het complex “Herenstaete” en de spoorlijn. In dat centrumdeel is een toename aan bouwmassa en uitbreiding van winkels gewenst; erbuiten worden winkelpanden omgezet in woon- en/of kantoorruimte. Wat betreft Park Overbosch: de eigenaar, Woonstichting Vooruitgang wil dit appartementencomplex renoveren en uitbreiden. Wellicht tot tien verdiepingen hoog.

Joop Warmerdam is na het zien van de plannen kort maar krachtig in zijn antwoord over Park Overbosch: ‘Tien bouwlagen op deze flat? Dat past niet bij Voorhout. Bovendien twijfel ik aan het nut: nu al staan veel woningen leeg.’ Mevrouw Lansen had nog een tip voor de geplande nieuwbouw in de Herenstraat: de huidige ontwerpen hebben niets in zich: het is allemaal zo stijf. Gebruik architect Hundertwasser om echt iets moois te realiseren.’
Verschillende bezoekers twijfelden of de door hun gemaakte opmerkingen door de gemeente wel serieus genomen zouden worden. ‘Jullie doen toch precies wat je wilt’. Wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) ontkende dit met kracht: ‘Er wordt heel serieus gekeken naar al uw opmerkingen, ideeën en bezwaren. Wel kan ik alvast zeggen dat er behoefte is aan dit soort hoogbouwwoningen. Als er nu een huur- of koopwoning op de markt komt, zijn er 200 gegadigden voor.’ De besluitvorming over de bouwplannen voor de Herenstraat en Park Overbosch vindt pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart plaats.