Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 april 2010

‘Ouderenbeleid vanaf 60 jaar’

LISSE – ‘Richt het ouderenbeleid niet op de mensen van 65 jaar en ouder, maar juist op 60 jaar en ouder.’ Deze oproep deed de Seniorenraad maandag 12 april aan het college van burgemeester en wethouders. Vorige week was in het Witte Weekblad te lezen dat het gemeentelijk ouderenbeleid zich voortaan zal richten op mensen boven de 65 jaar in plaats van boven de 55 jaar.

Voorzitter Berna van Amersfoort was het eens met Johan van Zoest, lid van de Seniorenraad, die meldde: ’55-plussers voelen zich geen senioren. Wel is het zo dat veel van hen stoppen met werken zodra zij 60 jaar zijn. Sommigen vallen dan in een zwart gat. Daarom is het belangrijk om het gemeentelijk beleid te richten op de senioren van 60 jaar en ouder.’ Van Amersfoort vulde aan: ‘De kwetsbare ouderen van onder 65 jaar mogen absoluut niet uit de boot vallen bij het gemeentelijk beleid.’