Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2010

Toeristenbelasting blijft en stijgt

LISSE – De toeristenbelasting gaat met 2,5% omhoog naar 1,97 euro per overnachting. De gemeente legt een verzoek van verschillende organisaties naast zich neer om de toeristenbelasting af te schaffen, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 13 oktober weten.

De Stichting Vrije Recreatie, Koninklijke Horeca Nederland, Hiswa Vereniging en Recron willen dat de toeristenbelasting afgeschaft wordt. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) volgt echter het standpunt dat deze vorm van belasting gehandhaafd moet blijven en Brekelmans volgt dit standpunt van harte.
Hij liet weten: ‘De lasten van de toeristenbelasting drukken niet op de Lissese inwoners, maar op de bezoekers aan de hotels De Duif en de Nachtegaal. Het is anders dan de belasting voor de inwoners, die toch al heel veel betalen. Als we de toeristenbelasting af zouden schaffen, dan scheelt dat de gemeente 130.000 euro; dat is toch 10% van het huidige tekort van 1,3 miljoen euro dat we hebben. Afschaffing van de toeristenbelasting zou betekenen dat we dit tekort op andere terreinen moeten aanvullen.’