Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2010

College twijfelt over meebetalen aan Girodoorkomst

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders is niet tevreden over de geringe mate aan publiciteit die de Giro d’Italia heeft gegenereerd. Met name het feit dat er geheel geen televisiebeelden uitgezonden werden op het moment dat de 192 renners door de Duin- en Bollenstreek fietsten, stoort het bestuur. Of Lisse alsnog (een deel van) de 5.000 euro ‘vrijwilliger bijdrage’ van finishplaats Middelburg wil overmaken, is op dit moment nog de vraag.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 18 mei weten: ‘Persoonlijk was ik teleurgesteld. Als je als organisatie propageert dat wij de streek kunnen promoten met de Giro d’Italia, dan verwacht je ook televisiebeelden.’ Zijn collega Adri de Roon (D66) vulde aan: ‘We hebben nog geen besluit genomen of we die 5.000 euro overmaken aan Middelburg.’ Langelaar: ‘We moeten nog beoordelen hoeveel kosten we hebben gehad aan het voorbereiden van de doorkomst van de renners. Vervolgens bekijken we of deze kosten al dan niet van die 5.000 euro worden afgetrokken. In ieder geval was de voorpret voor de Giro d’Italia hartstikke goed.’ Of anders gezegd: het gebeurt wel vaker dat de voorpret beter is dan het evenement zelf.