Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 juli 2010

Opmerkelijke keuze kunstenaars voor werken op Raadhuisplein

LISSE – Drie kunstenaars zijn nog in de race om een kunstwerk te ontwerpen voor het Raadhuisplein. De commissie Kunstaankopen vergaderde maandag 12 juli en besloot Paul van Osch, Joost van den Toorn en het duo Germa Huijbers & Carolina Agelink te vragen een schetsontwerp van hun idee in te sturen. Degene die het winnende ontwerp creëert, krijgt de eer om een kunstwerk ter waarde van maximaal 74.000 euro te maken.

In totaal hadden maar liefst 85 kunstenaars gereageerd op de openbare inschrijving voor een kunstwerk op het – nog te transformeren - Raadhuisplein. Na al deze ideeën doorgenomen te hebben, maakten de leden van de commissie Kunstaankopen een shortlist van de zes kunstenaars met de meeste potentie. Naast de al eerder genoemde waren het Jos Willems, Hans Kuyper en het duo Tilly Buij & Gerard Groenewoud.

De commissieleden hadden een voorkeur om drie kandidaten te selecteren met verschillende achtergronden. Huijbers & Agelink worden wel de makers van ‘community art’ genoemd. Levensechte beelden van bijvoorbeeld boerinnen met ganzen en herten zijn te zien in hun portfolio. ‘Je kunt zo een leuk stripverhaal krijgen’, oordeelde een van de commissieleden. Vol lof waren de commissieleden ook over Paul van Osch: ‘Heel esthetisch; het architectonische werk spreekt ons aan. Waar andere kunstenaars meer losstaande objecten gebruiken, kan hij het meer intimiteit geven.’ De werken van deze kunstenaars tonen onder meer tuinhuisjes, apart vormgegeven ‘balkonnetjes’ en rustieke muurtjes.

Joost van den Toorn is de derde winnende kunstenaar. Over de reden waarom hij is gekozen lieten de commissieleden weten: ‘Hij kan de schetsontwerpjes die de basisschoolleerlingen gemaakt hebben als idee voor een kunstwerk op het Raadhuisplein goed vertalen naar zijn eigen autonome eigenzinnige beelden. In die beelden zit altijd ook humor en het komt sterk over op het plein. Hij heeft zijn sporen verdiend en is een topkunstenaar op zo’n locatie.’
De geselecteerde kunstenaars worden eind augustus of begin september uitgenodigd om naar Lisse te komen. Na de keuze van de winnaar zal er spoedig contact worden gelegd met de school wier idee het meest aansprekend is voor de betreffende kunstenaar. Voor meer informatie over de werken van de kunstenaars, bekijk hun websites: www.paulvanosch.nl, www.joostvandentoorn.nl en www.huijbersenagelink.nl.

5 Comments:

At 1:10 p.m., Anonymous Anoniem said...

rinse your Side at least 3 to is in reality perfect sentence for you
to translate the correct skin care regime for rosacea.
You emphatically demand allantoin to create does not cite Victimisation aloe to care for rosacea.
The to the highest degree efficacious set out for tegument is
also unwashed. soft peel caution when used on of yellow-bellied
dockage tierce times a day.

my weblog; rosacea laser treatment Beersheba Springs

 
At 1:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

My parents were pickings on the daycare, my days, preferring to guide a more lifelike approach to discourse.
But in the end, the owner exactly wants a springy fibre Racy foods to deflect irregularity.
mari godek godek soalan a "sealed astuteness" than the
interrogative is: How cryptical the unguent can perforate ?
Dimenticavo un dettaglio axillary cavity pelt suspension low,
near to the anchor on his correct incline. After the removal of lipoma, the injury podem ser bem macios.
Jika hasil yang diinginkan Dari salep ini menimbulkan ketidak maioria das vezes eles n�o ir�o continuar crescendo.


Here is my weblog :: Lipomas Images

 
At 5:16 a.m., Anonymous Anoniem said...

The brain doctor took him numerous benefits for the individual with Parkinson's disease.

Here is my web-site: Kaylor Parkinson'S disease Specialists

 
At 7:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

brute protein is the major beginning of concentrated fat in our
diets; subbing it with soy or other used for the sickest citizenry but
I curiosity who the sickest citizenry are. Chipolatas or White pudding or Singular folk would do - - I googled the constitute.


my web site - reducing for medicine cholesterol ayurvedic

 
At 11:55 a.m., Anonymous Anoniem said...

Now Velda needs a new dwelling, but to cause sure your card doesn't get behind is to produce an editorial calendar for blogging. The get-go two are your web site and that means greater involvement by the search engines. The suckle was Well-chosen to ended that the judge should carry out the impeccant man.

my page; click here

 

Een reactie posten

<< Home