Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2010

Ruimte voor randweg en 62 woningen in Elsgeesterpolder

TEYLINGEN – De gemeente Katwijk wil niet alleen kassen wil bouwen in de Elsgeesterpolder. Ook bestaat de mogelijkheid dat er huizen worden gebouwd. Hoewel wethouder Daan Binnendijk van Katwijk onlangs aangaf dat deze huizen er alleen zouden komen als dat echt noodzakelijk was, blijkt de realiteit te zijn dat die woningen er wellicht nog eerder komen dan de kassen.

Uit een brief van de gemeente Teylingen aan de gemeente Katwijk blijkt dat het maximum aantal “burgerwoningen” al bepaald is om in de Elsgeesterpolder te bouwen. Letterlijk staat er geschreven: “Maximaal 62 burgerwoningen: de mogelijkheid om burgerwoningen te bouwen als kostendrager van de plannen past binnen de eerder gemaakte afspraken.”
Ook maakte Aad Rustenhoven, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Katwijk, bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Trappenberg – Kloosterschuur wordt aangepast. “Er komt een bebouwingsvrije zone waar het mogelijke tracé van de Noordelijke Randweg Rijnsburg is gepland.”