Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2010

Herstart Hooghkamer

TEYLINGEN – Het plan Hooghkamer, met als doel om ongeveer 850 woningen te realiseren aan de Noordwijkzijde van Voorhout, is donderdag 16 september officieel nieuw leven ingeblazen. Na een besloten vergadering, waarin de gemeenteraadsleden werden gewezen op de kansen en de (miljoenen) risico’s, was de politiek bereid om opnieuw geld vrij te maken voor het realiseren van Hooghkamer. Om de plannen voor te bereiden wordt net iets minder dan een miljoen euro beschikbaar gesteld. Wethouder John Stuurman liet weten dat, als het even meezit, de werkzaamheden aan Hooghkamer in 2012 kunnen beginnen.

De vertegenwoordigers van de politieke partijen verwoordden waarom ze het collegevoorstel steunden. Gemeenteraadslid Bob Keeven (VVD): “We moeten doorgaan met dit plan omdat we er al jaren over vergaderen en onderhandelen. Dit is de volgende noodzakelijke stap. In het verleden spraken we over een randweg en nu over een wijkontsluitingsweg; de wow. Bij de realisatie van hoeveel woningen komt die wow er te liggen en is er een kans dat we toch nog de noordelijke randweg kunnen krijgen?”

Hans Keulen (CDA): Hooghkamer heeft een lange geschiedenis, die samen te vatten was als ‘trekken aan een dood paard’, zoals het nog niet zo lang geleden gezegd werd. Na de vertrouwelijke informatie die we hebben gekregen, kunnen we achter dit voorstel staan.” Raadsnestor Joost Peetoom (PvdA): “Een verheugd man staat voor u. Toen ik hier aan de raad begon, gingen we ervan uit dat de wijk Hooghkamer in 2005 af zou zijn. De randweg zou klaar zijn na de bouw van de eerste honderd woningen. Nu, in 2010 komt er weer beweging in. Wellicht kunnen we wat die noordelijke randweg betreft er nog wat beweging in krijgen, als we de provincie hierin kunnen vinden.”
Fractievoorzitter Ed Wegman (Trots Op Nederland) vroeg zich naar aanleiding van de besloten vergadering af: “Er werd gesproken over de indicatie van risico met de bedragen. Het niet aantrekken van de woningmarkt kan zorgen voor de uitloop van het project met een aantal jaren. De externe rentelasten lopen dan op, zonder dat er baten tegenover staan. Zijn die risico’s voldoende aan de orde gesteld; het kan dan om meerdere miljoenen euro’s gaan.” Wethouder Stuurman liet weten de zaken kritisch te volgen.