Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2010

Flexibele toegang naar lindebomen

LISSE – Het Landgoed Keukenhof wil de mensen die hun geliefden willen gedenken zoveel mogelijk tegemoet komen. Op het terrein staan lindebomen die ter nagedachtenis aan overledenen zijn gepland en die lindebomen worden regelmatig bezocht door de nabestaanden. Vanwege het plaatsen van de toegangshekken, is het landgoed niet meer door 24 uur per dag toegankelijk.
Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) weten dat hij over dit punt met Herman Hollander, voorzitter van het Landgoed Keukenhof, gesproken heeft. De wethouder informeerde de commissieleden: ‘De voorzitter liet weten dat de mensen met het gratis pasje tijdens openingstijden altijd in kunnen. Als ze gesloten zijn, maar de mensen echt heel graag toch op het terrein willen, dan kunnen ze contact met het bestuur opnemen. Maar in principe is het terrein openbaar en dan kan iedereen naar de betreffende boom toe lopen. Het is echter niet zo dat je een boom kunt claimen en dat je er dan altijd kunt zijn. Het bestuur wil er echter niet moeilijk over doen.’