Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2011

Mogelijkheden erkenning kind verruimd

LISSE – Inwoners kunnen ’s avonds niet naar het gemeentehuis komen om een kind te erkennen en dat leidde tot kritiek door de commissieleden tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën op woensdag 9 februari.

Commissielid Miriam Timmer (D66) kaartte de kwestie aan en gaf aan het vreemd te vinden dat inwoners hun kind alleen kunnen erkennen op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13:00 uur en 15:30 uur. Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) dreunde een schriftelijke mededeling op, waarin onder meer stond: ‘De afdeling burgerzaken bestaat uit het deel Bevolking en het deel Burgerlijke stand. Op donderdagavond kan men op het gemeentehuis alleen terecht voor de afdeling Bevolking; met name voor paspoorten, rijbewijzen en verhuizingen. De materie voor de burgerlijke stand is lastiger, zo moet er getekend worden naar de rechten van het land waarvan iemand de nationaliteit bezit. De medewerker moet ook een ambtenaar van de burgerlijke stand zijn om de acte te ondertekenen.’ De wethouder sloot echter af met goed nieuws: ‘Het zal mogelijk zijn om op donderdagavond de formaliteiten te regelen als voorafgaand telefonisch de zaken geregeld zijn.’ Commissielid André Bostelaar (CDA) was kritisch: ‘Het is belachelijk dat onze service zo beperkt is. We zijn als gemeente voorstander van openingen op zondag. Voor klantvriendelijkheid is dit een zeer magere score.’