Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

LISSE – De kerstroute van Noordwijk-Binnen is al jaren een groot succes. Hierbij dragen dichters hun werk voordragen, verzorgen toneelverenigingen uitvoeringen en tonen zangers hun talenten; en dat allemaal in de woningen van deelnemende huizen. En zo kwam Harry Duivenvoorden, centrummanager, op het idee om ook zoiets in Lisse te laten organiseren.
Hij was er woensdag 30 oktober tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken in ieder geval eerlijk over: ‘Ik heb het idee gepikt van de kerstroute van Noordwijk-Binnen. We kunnen het in een cultuurvorm gieten en dat organiseren in september. Ik ben niet degene die het uit gaat werken, dat moet door de deelnemende partijen gebeuren. Mensen die tussen Plan4 tot aan de Kanaalstraat wonen, kunnen hun huis beschikbaar stellen.’
Duivenvoorden vervolde: Ik zou het ook in de kerstsfeer willen doen, maar ik vind het een beetje laf om te copieren. Maar als het een item is, wil ik dat wel doen. We kunnen een cultuurcafé opzetten om dit voor elkaar te krijgen en kunst en cultuur bij elkaar te brengen.’ Commissievoorzitter Gert van Alewijk had echter een beter idee: ‘Je hebt ook de Week van Amateurkunsten (WAK): daarmee kun je een koppeling mee maken.’ De WAKweek is van 17 tot 25 mei in 2014. De centrummanager moet een projectplan opstellen. Het voorstel wordt besproke tijdens het cultuurcafé, dat op 16 januari plaats vindt.