Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2013

Subsidie voor klassieke muziek

LISSE – Zangensemble Canta Felice krijgt 810 euro van de commissie Culturele Zaken voor de uitvoering van het project De Toverfluit. De jongerengroep maakt met behulp van een voorstelling en uitleg de klassieke muziek toegankelijker voor basisschoolleerlingen die in de bovenbouw. Dit gebeurt onder leiding van een negental musici die zijn afgestudeerd aan het conservatorium.
Hein Hendriks, penningmeester van Canta Felice, vertelt over de voorstelling ‘De Toverfluit van Mozart’: ‘Komende donderdagavond 7 november gaat ons ensemble, begeleid door het barokensemble “Het Nonet”, een gecomprimeerd deel van “Die Zauberflöte van Mozart” uitvoeren voor kinderen uit de bovenbouw van basisschool St. Willibrord uit Lisse. Ook leerlingen en begeleidende ouders van BS De Kinderburg uit Sassenheim komen kijken en luisteren.’ De commissieleden waren positief over dit initiatief. Secretaris Carla Kappelhof stelde: ‘Het is vernieuwend, omdat dit wellicht ook voor andere basisscholen interessant kan zijn.’