Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Geen onderzoek handelwijze college

OEGSTGEEST – Een voorstel van de splinterpartij Transparant Oegstgeest om een officieel onderzoek in te stellen, haalde het vorige week niet. Fractievoorzitter Rob Braun van die partij wilde uit laten zoeken of de burgemeester of oud-wethouders in het verleden toezeggingen hebben gedaan aan Corpus, dat dit bedrijf nooit vermakelijkhedenretributie zou hoeven te betalen.
Wethouder Johanna Haanstra liet weten dat het college eind vorig jaar een brief gestuurd heeft naar Corpus met de mededeling dat de gemeente geen toezegging heeft gedaan richting Corpus. Dat is door Corpus vervolgens niet tegengesproken. Deze mededeling was voor bijna alle andere raadsleden voldoende om niet in te stemmen met een officieel onderzoek. TO kreeg alleen steun van Lokaal, maar de gezamenlijke twee stemmen vormden een minderheid in de raad.