Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Asbest basisscholen aangepakt

LISSE – In de daken van basisscholen De Klarinet en De Beekbrug is asbest aangetroffen. De gemeente zorgt er voor, dat dit gevaarlijke spul preventief verwijderd wordt. Bovendien wordt bij De Lisbloem het dakbeschot verwijderd en komen er nieuwe dakpannen op dat gebouw.
In de Beekbrug zijn op vijf plekken asbest gevonden. In vier gevallen was er geen sprake van beschadigd asbest – en is er dus geen direct gevaar voor de kinderen. Maar op één plek was de asbest ‘sterk beschadigd’ volgens de gemeente. Het gaat hier om een asbesthoudende buisisolatie. Bij De Klarinet was in de stookruimte van de school beschadigd asbest aangetroffen. Deze plekken zijn imiddels aangepakt. De totale kosten voor het verwijderen van het asbest en het aanpakken van het dak van de Lisbloem zijn 122.000 euro.