Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

CDA wil meer duidelijkheid over ICT uitgaven

NOORDWIJK – De gemeente is per jaar bijna een miljoen euro kwijt aan het in stand  houden van de ICT. Tot deze conclusie kwam gemeenteraadslid Lenie Zoetendaal (CDA) woensdag 23 april tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Ze liet tijdens de behandeling van het collegevoorstel ‘Instemmen met het ICT Instandhoudingsplan en de financiële consequenties op te nemen in de meerjarenbegroting’weten, dat zij en haar fractievoorzitter Jan de Ridder zich hadden laten informeren over de ICT en hoeveel dat allemaal kost. Zoetendaal: ‘Samenvattend zie je dat er qua ICT alles opgeteld jaarlijks bijna 1 miljoen nodig is; dat is heel veel meer dan de aanvang van het raadsvoorstel doet vermoeden. Ook wordt er als extra reservering 10.000 euro cumulatief gevraagd, maar hierdoor gaat over tien jaar de jaarlijkse structurele behoefte aan ICT en ICT-gerelateerd naar bijna 1,1 miljoen euro.’
Het raadslid vervolgt: ‘Het gaat hier om enorme bedragen: die dienen goed inzichtelijk en controleerbaar voor de Raad te zijn. We vinden de toelichting in het onderliggende voorstel daarom vér onder de maat helaas. Voor kleinere bedragen wordt er soms een uitgebreidere toelichting gegeven. Natuurlijk willen we als gemeente wel bijblijven op ICT-gebied, maar dergelijke enorm snel groeiende structurele bedragen behoeven extra aandacht. Wij pleiten daarom voor méér duidelijkheid.’ Wethouder Leon van Ast zegde hierop toe een informatieavond te organiseren.