Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Fietsoverlast tijdens Bloemencorso aangepakt

LISSE – Tijdens het Bloemencorso  mogen er geen (brom)fietsen geplaatst worden in de Wagenstraat, Kanaalstraat (tussen Wagenstraat en Heereweg) en de Berkhoutlaan (tussen Heereweg en Westerdreef). Hiermee wordt ook het kijkgenot en de veiligheid vergroot van zowel de bewoners van de wijken Centrum en Berkhout als de bezoekers aan het Bloemencorso. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze maatregel te nemen op dinsdag 22 april.
 
De reden voor deze maatregel, is dat de twee wijken tijdens het Bloemencorso slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Veel (brom)fietsers  parkeerden hun vehikel namelijk op deze doorgangswegen, waardoor ambulances en brandweerauto’s er niet meer door konden. Dit ongemak moet tot het verleden behoren, daarom gaat de gemeente extra controleren op het illegaal plaatsen van de (brom)fietsen. Ook worden drie verkeersregelaars ingezet om (brom)fietseigenaren te dirigeren naar andere parkeerlocaties. Fietsen die toch nog geplaatst worden in de verboden zone worden verwijderd.