Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Dak basisschool duurder

OEGSTGEEST – De kosten voor het nieuwe dak van de Gevers-Deutz Terwee basisschool worden nog hoger dan de geplande 100.000 euro. Wethouder Jos Roeffen (LO) gaf vorige week alvast een voorwaarschuwing. De extra kosten worden veroorzaakt doordat het dak ‘milieuvriendelijker’ wordt hersteld.
Een deel van de dakpannen wordt hergebruikt en die pannen zullen voornamelijk op het deel van het dak liggen, dat van de grond af te zien is. Op de overige dakdelen komen nieuwe dakpannen. Roeffen informeerde dat er onder het dak ook een speciale folie wordt gelegd, ‘zodat aan de ene kant het vocht naar binnen kan en aan de andere kant het vocht buiten blijft’. De totale kosten voor het dak zullen volgens de wethouder ‘iets hoger zijn’, maar hij kon de politici niet vertellen hoeveel meer de belastingbetalers moeten ophoesten.