Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Huren stijgen tot 6,5%

LISSE – De relatie tussen woningbouwcorporatie Stek en de HuurdersBelangenVereniging Bollenstreeek (HBVB) is goed. Dit laat Stek-directeur Hans Al weten. Natuurlijk zijn er meningsverschillen tussen de beide partijen, bijvoorbeeld waar het gaat om de huurverhoging die ook dit jaar weer kan oplopen tot 6,5%.
Al: ‘De HBVB is hier tegenstander van. Maar de betaalbaarheid van de huren is een onderwerp waar wij van Stek ons ook druk over maken. We hebben met de HBVB aangegeven, dat we niet een generieke lagere huurprijs willen vragen. De discussie gaat over waar we stoppen met het verhogen van de huren. Wij stoppen (met de huurstijgingen tot maximaal 6,5%, JD) zodra de huurprijs gelijk is aan 80% van het woningwaarderingsstelsel. Daarbinnen kijken we op individueel niveau of  er aanpassingen moeten komen.’