Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

‘Kritiek is zwaar aangezet’

JOEP DERKSEN
LISSE – Harde kritiek van fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) werd door de overige partijen niet overgenomen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 11 september uitte Van der Zwet zijn ongenoegen, dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad niet op tijd had geïnformeerd.
Een eerder door de gemeenteraad aangenomen ‘’Verordening persoonsondersteunend budget ISD 2014’ wordt niet officieel gepubliceerd, omdat dit document in de gemeenteraden van enkele andere Bollendorpen niet geaccepteerd werd. Deze informatie was bij wethouder Adri de Roon (D66) bekend op 3 juli. Hij informeerde de raad hier niet over, maar in plaats daarvan kregen de raadsleden de volgende dag een schriftelijke mededeling hierover. Dat was voor Van der Zwet niet snel genoeg: ‘We moeten tijdig en onverwijld geinformeerd worden door het college. Het zou normaal zijn dat de wethouder op 3 juli daar mondeling een mededeling over had gedaan.’
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) sprak namens wethouder De Roon, die bij deze vergadering niet aanwezig was. ‘Inderdaad is op 3 juli een brief verzonden die op 4 juli aan de raad ter beschikking is gesteld. Onverwijlder kan haast niet.’ Het CDA kreeg geen steun van de andere partijen. ‘Ik vind deze kritiek zwaar aangezet’, zo stelde fractievoorzitter Bert van Santen (SGP/ChristenUnie).