Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 september 2014

Problemen wateroverlast onderschat

LISSE – De gemeente heeft niet snel genoeg ingezien, dat er deze zomervakantie ernstige wateroverlast was in de Van der Veldstraat. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis liet dit weten aan de gemeenteraadsleden.
Door het grote aantal telefoontjes was het gemeentehuis slecht bereikbaar en de medewerkers hadden volgens de wethouder ‘onvoldoende ingeschat’ hoe ernstig de situatie in de Van der Veldstraat was. Bijkomend probleem was, dat ook de zogeheten ‘piketregeling’niet werkte. Bij ernstige problemen wordt de burgemeester of haar plaatsvervanger gewaarschuwd met een telefoontje door de brandweer. Maar dat is bij deze wateroverlast niet gebeurd. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt om dit in de toekomst te voorkomen.