Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2015

Permanente recreatiebewoners moeten weg

ROELOFARENDSVEEN – Een bewoner van een recreatiewoning aan de Aderweg krijgt geen persoonsgebonden gedoogbeschikking om daar te mogen wonen. Dit besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week. Het college volgt hiermee het advies van de commissie voor de bezwaarschriften. Ook wordt de huidige illegale situatie niet gelegaliseerd, zo stelt het college.
Het huis wordt al sinds 2007 permanent bewoond, maar dat zorgt nog niet voor een gewoonterecht. Hiervoor zouden er al minimaal twintig jaar mensen in de recreatiewoning hebben moeten zitten. De gemeente heeft een last onder dwangsom opgelegd, om hier mee te bereiken dat het permanent bewonen van de recreatiewoning binnen vier maanden beëindigd wordt.