Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Summer school voor bredere kennis

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO) wil de laatste twee weken van de zomervakantie gebruiken voor het geven van een ‘Summer school’. Tijdens deze Summer school wordt niet alleen de kennis van leerlingen bijgespijkerd, maar komen ze ook in aanraking met vakken als techniek, sociale vaardigheid, kunst en cognitieve kennis. Gert-Jan den Adel, algemeen directeur van het OPOO, vertelde hier vorige week meer over.
Hij noemde dit ‘de derde dimensie van het onderwijs’. Den Adel: ‘Onderwijs gaat over overdragen van kennis en competenties. Maar om uiteindelijk effectief in de samenleving te participeren, heb je een grote dosis empathisch vermogen nodig. Empathisch vermogen ontwikkel je door waarderend leren. We gaan op zoek naar krachten in plaats van naar wat er nog niet is.’
Dat is de basisgedachte voor het oprichten van de Summer school, waar in eerste instantie plaats is voor slechts vijftig leerlingen. Den Adel: ‘Er is in veertig schoolweken weinig plaats voor zaken als kunst, sociale vaardigheid en techniek. In die twee weken gaan we gewoon los, waarbij we alle aspecten van de kinderen ontwikkelen.’ Deelname gaat op vrijwillige basis en niet alleen Oegstgeestse ouders kunnen hun kinderen aanmelden. De Summer school is ook toegankelijk voor basisschoolleerlingen uit het hele land.