Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 februari 2015

Vooruitlopen op gemeentelijke herindeling

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De politieke partij D66 heeft een nieuwe bestuursvoorzitter gekozen; Natalie Jonkers (47). Zij presenteerde zich aan de buitenwereld tijdens de bijeenkomst, die de campagnestart voor de verkiezingen van Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen inluidde.
Bijna twintig D66-leden waren naar deze bijeenkomst in het Dorpscentrum gekomen. Daar sprak de 28-jarige kandidate Janelle Bade over haar politieke ambities en stelde: ‘We willen meer banen, groene groei en beter onderwijs.’ Waldo von Faber, kandidaat van Water Natuurlijk voor de Waterschapsverkiezingen, pleitte voor meer natuur in de  tuinen en het aanleggen van greppels in nieuwe wijken, die wateroverlast kunnen opvangen.
Na afloop van deze bijeenkomst introduceerde Jonkers zichzelf. ‘Ik ben twee jaar geleden echt actief geworden voor D66, vanaf het moment dat D66 uit PrO stapte. Ik wilde graag iets doen voor de samenleving en wil meebesilssen  over mijn eigen woonomgeving. Ik voelde me niet echt thuis bij PrO. Er zat veel meer dynamiek in de mensen die D66 wilden gaan starten.’ Onlangs werd de nummer negen op de kandidatenlijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen gevraagd om voorzitter te worden. Over haar redenen om deze uitdaging aan te gaan, stelt Jonkers: ‘Ik wil dat we als partij mee communiceren en samenwerken met onze honderd leden en dat zij meer met hun lidmaatschap doen. Daarom organiseren we ook dit soort bjieenkomsten. Het bestuur helpt de fractie ook om de verbinding met de inwoners te leggen, want fractieleden hebben het vaak te druk om met mensen te spreken. Wij helpen hen daarbij, zodat de fractie nog beter verbinding kan leggen met de mensen uit het dorp.’
Ook gaat D66 afdeling Oegstgeest meer samenwerken met hun partijgenoten in Leiderdorp en Leiden. ‘Leiden is een grote D66-gemeente; daar kunnen we veel van leren. We gaan samenwerken  bij verkiezingen, op inhoud, maar we gaan ook samen campagne voeren.’ U loopt dus alvast vooruit op een gemeentelijke herindeling? Jonkers: ‘Inderdaad.’